Home > Study & Career Expo

Het overgrote deel van de schoolgaande jongeren weet niet wat ze later willen en kunnen gaan doen. Ouders kunnen hun kinderen vaak niet voorlichten over hun studie- of carrièrekeuze, omdat ze hier zelf geen kennis van hebben. Als gevolg hiervan kiezen jongeren vaak een vakkenpakket dat niet aansluit bij hun wensen en talenten, met als enige doel om een diploma te halen voor het voortgezet onderwijs. Ook is er een groep mensen die niet meer naar school gaat en niet weten hoe ze weten hoe ze weer aan de slag kunnen. Er is een groot gebrek aan informatie voor al deze groepen jongeren.11293362_938314902857859_1710563976_o

Voor deze groep jongeren organiseert Ready4Life Study & Career expo’s. Deze exposities worden meerdere keren per jaar gehouden. Iedereen die meer wil weten over zijn of haar mogelijkheden in de toekomst, is welkom op deze dagen. Verschillende bedrijven, maar ook hogescholen en universiteiten geven informatie over de vakken, banen en beurzen binnen hun eigen vakgebied.  Een aantal van deze exposanten zijn: de universiteit, politie, computertrainers, het leger en banken. Hiermee wil Ready4Life op 10 scholen workshops geven aan jongeren die voor hun vakkenpakketkeuze staan. Daarnaast is het een doel om 5 Study & Career expo’s te organiseren voor 10 scholen.

Wie hebben we nodig?
Om deze informatiedagen te organiseren is een goede planning nodig. Als vrijwilliger of stagiair help je met het organiseren van deze evenementen. Niet alleen op de dagen zelf, maar ook in de voorbereidingen zijn er veel taken waar stagiaires en vrijwilligers aan kunnen werken met het Ready4Life team. Als je wil weten hoe je in materiële of financiële zin kunt meehelpen, klik dan hier.

Ready4Life zoekt vrijwilligers en stagiaires die het leuk vinden om te helpen met het organiseren van evenementen. Dit kan een geschikte opdracht zijn voor studenten Eventmanagement. De werkzaamheden zijn onder andere:

  • Benaderen van bedrijven om zichzelf te presenteren op de expo’s,
  • Het bezoeken van locaties waar de expo’s gaan plaatsvinden,
  • Informatie verspreiden onder scholen en jongeren over de expo’s,
  • Het begeleiden van jongeren op deze expo’s,
  • Het coördineren van vrijwilligers die willen helpen met dit evenement.

Ontwikkelingsdoel8 Ontwikkelingsdoel11

DutchEnglish