Home > Job Readiness Training

Ready4Life wil de strijd aangaan met de jeugdwerkloosheid in Port Elizabeth, welke schommelt rond de 40%. Er zijn wel banen te vinden, maar vele jongeren uit de sloppenwijken weten niet de weg te vinden naar zo’n baan. Een van de redenen hiervoor is dat zij niet weten hoe ze moeten solliciteren en goede CV op kunnen stellen. Ready4Life wil hen tijdens dit hele proces ondersteunen en vervolgens in contact brengen met het bedrijfsleven. Door middel van sollicitatietraining en ondersteuning bij het opstellen van een CV wil Ready4Life voorkomen dat jongeren werkloos worden. Preventie staat dus centraal. Veel jongeren uit de laatste klas van de middelbare school, hebben nog niet de vaardigheden om meteen de arbeidsmarkt op te gaan. Ready4Life vindt het belangrijk dat iedereen een kans krijgt en ziet in iedere jongere een potentie. Een doel is daarom om 150 jongeren een job readiness training te kunnen aanbieden.

Een andere manier waarop Ready4Life zich inzet, is door lokale mensen zonder baan sollicitatie- en werketikettetraining aan te bieden. Tijdens deze cursus leren jongeren door middel van een rollenspel onder andere hoe ze een sollicitatiegesprek kunnen voeren. Ook wordt er aandacht besteed aan de basis (sociale) vaardigheden die belangrijk zijn op de werkvloer. Waar mogelijk organiseert Ready4Life workshops waarin mensen een bepaalde vaardigheid verder kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld: timmerwerk, houtbewerking, metselen of lassen. Vrijwilligers uit het vakgebied kunnen de lokale mensen hiermee helpen en hun talenten delen in de community. Als je wil weten hoe je in materiële of financiële zin kunt meehelpen, klik dan hier.

Wie hebben we nodig?
De focus van de job readiness trainingen ligt op het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Om zoveel mogelijk van de lokale bevolking goed te helpen, moet er een efficiënt en effectief plan gemaakt. Daarna wordt dit plan uitgevoerd in de communities. Stagiaires kunnen deze socialevaardigheidslessen inrichten en geven.

Heb je affiniteit met social work en wil je wat betekenen voor de inwoners van Port Elizabeth? Stuur dan een e-mail naar info@ready4life.org.

 

Ontwikkeldingsdoel1 Ontwikkelingsdoel8

DutchEnglish