Ready4Life wil een netwerk opzetten voor scholen, om zo deze scholen technieken en programma’s aan te bieden. Het doel is om scholen te leren werken met dit netwerk zodat deze mensen en scholen makkelijker toegang hebben tot informatie. Op deze manier wil Ready4Life ervoor zorgen dat elke school waarmee ze samenwerken, een leerzame omgeving is voor de leerlingen.

Smart School NetworkIMG_0428
Het Smart City Concept, een concept uit de westerse wereld, was de basisgedachte voor de opzet van Smart School Network. Ready4Life rolt een internetnetwerk uit met als doel alle townshipscholen daarop aan te sluiten. Lees meer..

Digitalisering van scholen
Met het netwerk dat Ready4Life opzet, wil ze scholen interactieve leerprogramma’s, digitale boeken en computercursussen aanbieden. Het doel is om kinderen die een achterstand hebben met lezen, schrijven en rekenen een flinke duw in de rug geven. Door informatie digitaal aan te bieden, in interactieve programma’s, kunnen kinderen en jongeren direct aan het begin van het schooljaar aan de slag en wordt onnodige leerachterstand voorkomen. Lees meer..

IT School Support
In dit programma worden lokale ICT studenten ingezet om computers te repareren en software te upgraden. Oudere computers kunnen vaak nog prima gebruikt worden voor het Smart School Network. Via webbrowsers kan dan gebruik gemaakt worden van interactieve leerprogramma’s. Lees meer..

DutchEnglish