Iedereen moet de kans krijgen om het maximale uit zichzelf te halen. Ready4Life wil mensen met elkaar en het bedrijfsleven in contact brengen. Zo kunnen zij hun horizon verbreden en hun potentie ontdekken en waar maken. Om de lokale bevolking op te bouwen, is er een tweetal projecten opgezet die dit doel nastreven. Ook jij kan hier je aandeel in hebben!

Job readiness trainingJR10
Ready4Life wil de strijd aangaan met de jeugdwerkloosheid in Port Elizabeth, welke schommelt rond de 40%. Er zijn wel banen te vinden, maar vele jongeren uit de sloppenwijken weten de weg naar zo’n baan niet te vinden. Een van de redenen hiervoor is dat zij niet weten hoe ze moeten solliciteren en goede CV kunnen op stellen. Ready4Life wil hen tijdens dit hele proces ondersteunen en vervolgens in contact brengen met het bedrijfsleven. Lees meer..

Basis computertraining – Werken met Word en Excel
Veel jongeren in Port Elizabeth hebben niet de mogelijkheid gehad om de basisvaardigheden van het werken met een computer te leren. Vanuit het bedrijfsleven is er veel vraag naar mensen die kunnen werken met computers. Ready4Life wil graag vraag en aanbod dichtbij elkaar brengen door, in combinatie met de Job Readiness Training, computercursussen aan te bieden en jongeren computervaardigheid bij te brengen. Lees meer..

Study & Career Expo
Het overgrote deel van de schoolgaande jongeren weet niet wat ze later willen en kunnen gaan doen. Ouders kunnen hun kinderen vaak niet voorlichten over hun studie- of carrièrekeuze, omdat ze hier zelf geen kennis van hebben. Voor deze groep jongeren organiseert Ready4Life Study & Career expo’s. Deze exposities worden meerdere keren per jaar gehouden. Iedereen die meer wil weten over zijn of haar mogelijkheden in de toekomst, is welkom op deze dagen. Lees meer..

DutchEnglish