Home > Stage

Stage lopen bij Ready4Life? Super! Samen beslissen we, aansluitend aan je opleiding, hoe we je stage in Zuid-Afrika gaan vormgeven. Stage mogelijkheden zijn:

 • PABO: Je loopt stage op school en geeft les in een bestaande klas of in een klein klasje met leerlingen die een leerachterstand hebben.
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH): Je loopt stage op een school waar leerlingen met gedrags- of leerproblemen bij jou terecht komen. Gesprekken met de leerkrachten, de ouders en het kind geven je de mogelijkheden om aan een oplossing bij te dragen.
 • Sociaal en Agogisch Werk: Je werkt samen met een school of je werkt in een sloppenwijk onder begeleiding van een local. Er zijn vele mogelijkheden voor jou om stage te lopen op dit gebied: het opzetten van een kleinschalige training voor jonge meisjes of voor meiden, preventiecampagnes, gezinsbegeleiding en nog veel meer.
 • Sportwetenschappen: Je loopt stage in het zwemprogramma en daarnaast kun je sport- en spelactiviteiten organiseren op scholen waar Ready4Life mee samenwerkt.
 • Verpleging/verzorging: Je kunt stage lopen bij een schoolkliniek en helpt de school met het maken van plannen om de algehele gezondheid van kinderen op school te verbeteren. Deze stage wordt gecombineerd met een stage in een staatskliniek waarbij je ook aan andere compententies kunt werken.
 • Vak- en klusjesmannen/-vrouwen: in alle projecten is er behoefte aan vakmensen uit de bouw, maar ook handige klussers zijn van harte welkom. Voor het Smart School Network is er behoefte aan praktische werkers, bijvoorbeeld voor het monteren van antennes en het aanleggen van kabels. Kennis van ICT is hiervoor niet vereist!
 • Informatica/ICT: je werkt op de afdeling Informatica en kunt meehelpen met de uitrol van Ready4Life’s Smart School Network. Of je draagt je steentje bij met de inrichting van servers in en ontwikkeling van content voor interactief leren en App’s. Ook het monteren van antennes en het aanleggen van kabels kunnen bij werkzaamheden behoren naast het repareren van computers van scholen en installeren van een computer lokaal. Als je geen expert bent op dit gebied maar wel graag wil meehelpen en je bent handig, twijfel niet! Alle hulp is welkom.
 • Onderzoek: Je kunt een onderzoek doen naar onderwerpen als: werkloosheid, gedragsproblematiek van kinderen in de townships, effect van interactief leren via internet en nog veel meer.
 • Marketing, Communicatie, PR, Bedrijfseconomie, organisatie- en projectmanagement: Je kunt stage lopen in het Support en Research centrum van Ready4Life waarbij je meeloopt in de organisatie en zelf dingen kunt organiseren. Ook kun je microbedrijfjes uit de sloppenwijken een platform bieden voor verkoop en marketing.
 • Eventmanagement: 3x per jaar organiseert Ready4Life een Study & Career Expo’, waar werkloze jongeren en scholieren komen om informatie in te winnen over hun vervolgopleiding. Dit evenement kun jij met medestagiaires organiseren. Je kunt ook een fundraisingsevenement organiseren dat plaats vindt in Port Elizabeth, of juist in Nederland! Daarnaast zijn er tal van evenementen die in het SwimSafe-programma worden georganiseerd.
 • Creatieve opleidingen: Om jongeren bewust te maken van hun talenten op het gebied van theater en beeldende kunst kun je aan de slag bij een van onze partnerorganisaties zoals het Savoy Theater.

Voor meer informatie ga naar projecten. Wil je iets doen  maar staat jouw opleiding er niet bij? Stuur een email naar info@ready4life.org. Dan kijken we samen naar een stageplek die past bij jouw opleiding en valt binnen de missie en visie van Ready4Life.

Geïnteresseerd in een stage bij Ready4Life? Meld je dan nu aan!

DutchEnglish