Home > Vervoer

Port Elizabeth is groot, daarom zul je tijdens je verblijf gebruik moeten maken van een auto om naar je werkplek te reizen. Daarnaast heb je dan de vrijheid om in het weekend uitstapjes te maken of ‘s avonds leuke dingen doen.

Het openbaar vervoer zoals minibussen en lijnbussen in de stad zijn niet geschikt om mee te reizen. We adviseren dan ook om gebruik te maken van een auto. Geen rijbewijs? Dan kun je met andere vrijwilligers en stagiaires afspreken dat je meerijdt. Voor zonodig assisteren we om jou bij je project te krijgen, uiteraard tegen vergoeding.

Na aankomst kunnen wij je helpen, voorzover je dat op prijs stelt, bij het huren van een auto. Vaak zijn er mensen die, om de kosten te drukken, een auto willen delen. Er zijn verschillende bedrijven in Port Elizabeth die auto’s verhuren voor een bedrag van 200 tot 400 euro per maand. Dit hangt uiteraard af van het type auto dat je huurt. Lokale bedrijven stellen vaak minder eisen aan je rijbewijs, de grotere (nationale en internationale) bedrijven eisen meestal dat je je rijbewijs minimaal 2 jaar bezit. Houd hier dus rekening mee. Zorg in ieder geval wel dat je een credit card hebt, anders wordt het heel moeilijk om een auto te huren.

DutchEnglish