Home > Voorbereiding

Voordat je naar Zuid-Afrika afreist, is het goed om je in te lezen in het land. De democratisering van Zuid-Afrika is volop in ontwikkeling, ondanks dat het land steeds weer geconfronteerd wordt met de vele obstakels (hoge werkloosheid en criminaliteit) die een bevolking met vele verschillen en bevolkingsgroepen met zich meebrengt. Ook in Port Elizabeth is de nasleep van de apartheid nog steeds merkbaar, hoewel deze in 1991 formeel is afgeschaft onder leiding van Nelson Mandela. Er zijn een aantal boeken die je kunt lezen, of films die je kunt kijken om je voor te bereiden:

Films: Invictus (hoe Mandela het rugby team Springboks inzet als symbool voor eenheid en verzoening), Cry Freedom (over de apartheidsstrijd), Black Butterflies met Carice van Houten en Rutger Hauer (het leven van Ingrid Jonker), The End Game (over het einde van de apartheid/onafhankelijkheidstrijd).

Boeken: Te Gast in Zuid-Afrika – Peter van den Akker, Long Walk to Freedom (autobiografie Nelson Mandela), Lonely Planet – South Africa (reisgids).

DutchEnglish